Żeby polubić pietruszkę lub seler, wcale nie trzeba ich ukrywać pod kilogramem pleśniowego sera ani zasypywać orzechami. Nie można jej też gotować ani topić w gęstym sosie.
Żeby odkryć najlepsze oblicze pietruszki, trzeba ją po prostu upiec – na przykład w cytrynie i kaparach. Wtedy zmienia się w prawdziwy afrodyzjak i trudno uwierzyć, że to tylko pietruszka.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …