Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
25 min
4 porcje
366 kcal

Piknikowa pasta kanapkowa z batatów – wegańska i bezglutenowa propozycja na sycące przekąski. Łączy kremową konsystencję batatów z białej fasoli z chrupkością prażonego słonecznika, wzbogacona wędzoną papryką. Gotowa w zaledwie 25 minut, dostarcza 17g białka i solidną dawkę błonnika na porcję. Bogata w witaminy z grupy B dzięki płatkom drożdżowym. Idealna na letnie wycieczki lub lunchbox. Świetnie smakuje z chlebem żytnim i świeżymi warzywami.
15 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Łatwy i szybki wegański pasztet zero waste
Wyrzucacie warzywa po ugotowaniu wywaru na zupę?–nie warto! Przygotujecie z nich kilka pysznych dań, np. ten wegański pasztet zero waste!
75 min
8
397
E
Easyvege.pl
Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Jeden prosty przepis, jedno szybkie gotowanie, dwa wegańskie, pyszne dania! - brzmi dobrze? ;)
60 min
3
371
E
Easyvege.pl
Pasztet z bobu
Chcesz zrobić najlepszy pasztet bezglutenowy? Koniecznie weź się za pasztet z bobu. Smakuje rewelacyjnie i jest prosty do zrobienia.
100 min
6
144
B
Blendman.pl
Falafel z piekarnika
Falafel z piekarnika to świetna alternatywa dla smażonego. Pieczony falafel zawiera znacznie mniej tłuszczu. Sam przepis jest bardzo prosty!
40 min
18
54
B
Blendman.pl