
Pity jogurtowe – wegańskie, puszyste pieczywo z dodatkiem jogurtu roślinnego, idealne do kanapek i wrapów. Kluczowe składniki to mąka pszenna, jogurt roślinny i oliwa z oliwek, które nadają im delikatną strukturę. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut aktywności (plus czas wyrastania ciasta). Bogate w węglowodany złożone, dostarczają energii na dłużej. Doskonałe jako baza do zdrowych lunchboxów – świetnie komponują się z hummusem, warzywami lub falafelem. Polecane na szybki obiad do pracy lub piknikową przekąskę.
20 min
Przygotowanie
90 min
Gotowanie
110 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl