Szukałem doskonałego nośnika do mojego falafela z bobu (przepis tutaj) i oczywiście naturalnym wyborem były pity.
Takie zwykłe? Pomyślałem.
Niee, nudy.
Wpadłem na pomysł zastąpienia części wody w pitach jogurtem. Takie pity jogurtowe to coś co będzie doskonale trzymać całość, a jednocześnie nada jej przyjemny posmak i nieco tekstury (po angielsku mówi się, że są chewy czyli takie… mięsiste). Efekt przerósł moje oczekiwania. Pity jogurtowe wyszły świetnie, a po dopracowaniu techniki formowania i wypiekania cieszyłem się nareszcie takimi prawdziwymi, arabskimi kieszonkami na falafele! Wy też możecie!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!