Inspiracją do nowych przepisów mogą być babcine zapiski albo przyprawy z podróży. Czasem jednak jeszcze lepszą zachętą do tworzenia nowych receptur są ulubione smaki najbliższych przyjaciół – zwłaszcza tych bardzo mięsożernych i wymagających.
Na pewno znacie ten typ konsumenta – ulubiona potrawa to kotlet, jedyne słuszne kanapki obłożone są szynką, a za przekąskę między posiłkami służą kabanosy. Każdą potrawę zanim jeszcze spróbuje, obowiązkowo soli lub (o zgrozo!) hojnie skrapia maggi. Takiego delikwenta ciężko będzie przekonać do wegetarianizmu sałatką z jarmużu lub nasionami chia, tutaj potrzebne będą cięższe działa. Na szczęście na pomoc przychodzi wędzona papryka, sos sojowy i piwo, które połączone w marynatę nadają tofu wyraźnego, uzależniającego smaku i sprawiają, że każdy…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
Potężny wegański Burger Drwala – najlepsza kanapka tej zimy
...tegoroczny wegański Burger Drwala będzie potężniejszy niż jakikolwiek przed nim! Przy nim te z maka mogą wrócić z powrotem do …