Powodów, dla których pizza z patelni powinna zawitać na Twoim stole, jest co najmniej kilka. Dla mnie najistotniejsze jest to, że przygotowuje się ją ekspresowo, nie trzeba używać piekarnika (mój jest mikroskopijnych rozmiarów) ani drożdży. Z tymi ostatnimi zawsze miałem problem. Wybierałem „świeże”, które niestety często nie doczekiwały do wykorzystania przeze mnie i same zaczynały wychodzić z opakowania. Pizza z patelni bez drożdży to rozwiązanie tego problemu.
Przepis na pizzę z patelni jest bardzo prosty, ale jest jedna rzecz, na którą trzeba zwrócić uwagę. Jest to grubość na jaką rozwałkujemy ciasto. Jeśli ciasto będzie troszkę grubsze, to nic się nie dzieje, bo surowa ani zakalcowata nie wyjdzie, ale najsmaczniejsza jest super cienka. Smakuje rewelacyjnie, jest chrupiąca… i…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem i ziemniakami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem jest zaskakująco proste w przygotowaniu i wygląda bardzo efektownie. Jako farsz możemy użyć praktycznie wszystkiego co …
Wegańska focaccia z tofu i z ziołami
Wegańska focaccia z tofu jest porządnym źródłem dobrze przyswajalnego białka i dłużej pozostaje świeża - wypróbujcie, bo warto! ;)
Wegańska tarta z cukinią i papryką
Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. …
Pierogi z bobem
Chcesz zdrowych i niskokalorycznych pierogów? To naprawdę możliwe! Pierogi z bobem to wspaniały kolor, mało kalorii i masa zdrowia.