Placek z rabarbarem i marcepanem

55 min
4 porcje
801 kcal
Placek z rabarbarem i marcepanem
Pyszny wegański placek z rabarbarem i marcepanem – bezglutenowy deser, który zachwyci słodko-kwaśnym smakiem. Kluczowe składniki to świeży rabarbar, aromatyczny marcepan i mleko sojowe. Przygotowanie zajmuje zaledwie 25 minut, a pieczenie 30 minut, dzięki czemu szybko zyskasz pyszne ciasto. Porcja dostarcza 12g białka i jest bogata w błonnik z rabarbaru, wspierający trawienie. Idealny na niedzielny podwieczorek lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj ciepły z gałką lodów kokosowych dla idealnego kontrastu smaków.
25 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com