
Pyszny wegański placek z rabarbarem i marcepanem – bezglutenowy deser, który zachwyci słodko-kwaśnym smakiem. Kluczowe składniki to świeży rabarbar, aromatyczny marcepan i mleko sojowe. Przygotowanie zajmuje zaledwie 25 minut, a pieczenie 30 minut, dzięki czemu szybko zyskasz pyszne ciasto. Porcja dostarcza 12g białka i jest bogata w błonnik z rabarbaru, wspierający trawienie. Idealny na niedzielny podwieczorek lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj ciepły z gałką lodów kokosowych dla idealnego kontrastu smaków.
25 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com