
Placki z amarantusa to wegańskie i bezglutenowe danie, które łączy zdrowie z przyjemnością słodkiego smaku. Główne składniki to nasiona amarantusa, mleko roślinne i banan, które nadają im delikatną konsystencję i naturalną słodycz. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a każdy placek ma tylko 61 kcal. Amarantus dostarcza wartościowego błonnika, wspierającego trawienie. Idealne na pożywne śniadanie lub zdrowy deser. Podawaj z malinami i odrobiną cynamonu dla dodatkowego aromatu.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
129
J
Jadlonomia.com