
Pyszne placki z czerwonej soczewicy to wegańskie i bezglutenowe danie, bogate w białko (7g na porcję) i błonnik. Przygotowane z soczewicy, mąki gryczanej i aromatycznych dodatków jak suszone pomidory i oliwki, są gotowe w zaledwie 35 minut. Niskokaloryczne (70 kcal/porcję), dostarczają pełnowartościowego białka roślinnego, wspierając układ trawienny. Idealne na pożywne śniadanie lub lekki obiad. Podawaj z jogurtem roślinnym i świeżymi warzywami dla dodatkowej świeżości.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tofucznica z jarmużem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
2
197
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com