Po kukurydzę sięgam bardzo chętnie. Jest słodka i chrupiąca. Świetnie współgra z ostrymi przyprawami, jest niedroga i ogólnodostępna. Można jej użyć do zrobienia zupy, jako dodatek do sałatki lub… Ukręcić dzisiejsze placki z kukurydzą, w tajskim stylu 😍
Dlaczego placki kukurydziane po tajsku?
Tak jak już wspomniałem wcześniej, słodycz kukurydzy świetnie współgra z ostrymi przyprawami. W tym przypadku mamy czerwoną pastę curry, która jest ostra. Same placki, pomimo użycia tej pasty, nie są bardzo ostre, dlatego nie masz się czego obawiać 😅
Z czym podawać placki z kukurydzy?
U mnie tym razem był to wegański sos czosnkowy, ale świetnie będzie pasował również np. sos słodko-pikantny. Fajnym dodatkiem do placuszków, jest także surówka z czerwonej kapusty. Robiłem…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kalafior KFC – Korean Fried Cauliflower
Najlepsze rzeczy wychodzą często nieplanowane. Wczoraj spontanicznie ruszyłam na stories z zabawą „Z czym Tosię je” – edycja kalafior. Otrzymałam...
KALAFIOR W SOSIE BUFFALO
Jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów na kalafiora. Chrupiące, pieczone kalafiorowe skrzydełka zatopione w ostro-kwaśnym so...