
Idzie weekend, a wraz z nim pytanie: co by tu zjeść na śniadanie? Rym zamierzony nie był, ale już nie będę poprawiać, skupię się za to na odpowiedzi: placuszki migdałowe oczywiście! Jak ktoś tu czasem zagląda, wie, że jestem ogromną fanką wszelkich placków. Zazwyczaj robię je z bananem i płatkami owsianymi, ale żeby nie było nudno, nadszedł czas na małą odmianę!
Składniki podstawowe to: jajka, jogurt naturalny, płatki owsiane i migdały! Dodatkowo jest trochę sody i soku z cytryny.
Ale najważniejszym składnikiem są oczywiście migdały. A dlaczego? Już mówię:
- Są pyszne.
- Idealnie zastępują mąkę w ciastach, muffinach i plackach!
- Są super zdrowe! Zawierają dużo dobrego tłuszczu, białka, błonnika. Witaminy, minerały.
- Obniżają ciśnienie krwi, poziom złego cholesterolu, koją nerwy….
Oczywiście jest też stosunkowo dużo jajek, ale mam nadzieję, że stwierdzenie: jajka są prawdopodobnie najzdrowszym pokarmem na świecie, jest dla wszystkich oczywiste!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jak zrobić labneh i z czym go jeść? czyli serek z jogurtu naturalnego. idealny do deserów, na śniadanie, do kanapki, na słono i słodko!
Czy słyszeliście o labneh? Nie? to już tłumaczę: jest to kremowy, lekki serek, popularny w kuchni bliskiegowschodu, który otrzymuje się …
pancakes z masłem orzechowym
pyszne, puchate, zdrowe pancakes z masłem orzechowym! idealne weekendowe śniadanie, ale sprawdzą się też na zimno na wynos!
Grzanka z awokado i jajkiem
Niezbyt często jem kanapki, niezbyt często kupuję chleb, najczęściej się to zdarza jak mamy gości. Dzięki temu jem więcej warzyw, …
Zielony omlet z brokułem, szpinakiem i kolendrą
Jak się macie? Jak dajecie radę? Ja mam dni lepsze i gorszę, gdybym wiedziała, że to się za chwilę skończy, …