Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami

20 min
4 porcje
408 kcal
Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami
Puszyste placuszki wegańskie na śniadanie – szybkie i sycące danie z płatkami jęczmiennymi, jabłkiem i bananem. Przygotujesz je w zaledwie 20 minut, dostarczając organizmowi 408 kcal energii na porcję. Bogate w błonnik z płatków i jabłek, wspierają pracę jelit. Idealne na weekendowe śniadanie lub leniwą niedzielę. Podawaj z domową nutellą, posypane orzechami włoskimi i polane syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
🌱 Wegańska

Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
J
Jadlonomia.com