Coś smacznego i bezglutenowego na słodkie śniadanie lub wytrawny dodatek do obiadu? Dzisiaj proponuję placuszki z mąki kukurydzianej.
Zastosowań dla mąki kukurydzianej jest naprawdę wiele. Ostatnio na blogu pojawiły się naleśniki z mąki kukurydzianej. Wcześniej wielokrotnie używałem jej do panierowania boczniaków i kotletów sojowych. Jak donoszą internety, ma ona również zastosowanie przy oparzeniach skóry, usuwaniu zabrudzeń… tak bardzo uniwersalna, że postanowiłem zrobić z niej to co lubię najbardziej i jest już niemalże pospolite i oklepane na blogu, czyli ukochane placuszki. Tym razem oczywiście będą to placuszki z mąki kukurydzianej w towarzystwie mąki ryżowej, która jest równie łatwo dostępna jak kukurydziana.
Zazwyczaj robię sobie placuszki na słodko, ale przy niewie…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl z kiwi
Koktajl z kiwi czyli kolejna odsłona koktajli owocowych, tym razem o smaku kiwi. Poziom słodkości zależy od dojrzałości kiwi, ja …
Koktajl z mango
Koktajl z mango to najczęstsza forma w jakiej je spożywam, jest przepyszny. Ten przepis to forma podstawowa, można oczywiście zastąpić …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Bananowy twarożek z tofu
Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Twarożek jest wegański oraz bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików :)