Placuszki z mąki kukurydzianej

20 min
8 porcji
123 kcal
Placuszki z mąki kukurydzianej
Puszyste placuszki kukurydziane – wegańskie i bezglutenowe śniadanie na słodko. Przygotowane z mąki kukurydzianej, mleka roślinnego i chipsów jabłkowych, gotowe w zaledwie 20 minut! Każdy placuszek to tylko 123 kcal, a dodatek cynamonu wspomaga metabolizm. Idealne na szybkie, pożywne śniadanie lub słodką przekąskę. Podawaj z odrobiną miodu i świeżymi owocami dla dodatkowej porcji witamin. Smakują wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno!
🌅 Śniadania 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
10 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
🌱 Wegańska

Bananowe placuszki z rabarbarem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
🌱 Wegańska

Naleśniki z karobowym musem i malinami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
🌱 Wegańska

Racuchy z malinami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
123
J
Jadlonomia.com