Lubicie eksperymentować w kuchni z niecodziennymi mąkami? Ja tak, dlatego dzisiaj mam dla Was placuszki żołędziowe, które nie tylko są pyszne, ale też zdrowe.
Bardzo lubię sięgać po nowe i wcześniej nieznane mi mąki. Poza tym, że często niosą ze sobą masę wartości odżywczych, to przede wszystkim dają nowe możliwości i chęci do działania. Dzięki temu, że w kolejnych przesyłkach lub na sklepowych półkach napotykam na takie hiciory jak dzisiejsza mąka żołędziowa, to nabieram ochoty na eksperymenty. Placuszki żołędziowe to mój pierwszy raz z tą mąką i muszę przyznać, że jest to… bardzo fajny składnik! Będę musiał na pewno pogłówkować w jaki inny ciekawy sposób mogę ją wykorzystać, ale do placuszków z mąki żołędziowej na pewno nie raz wrócę.
Czy warto uż…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.