Placuszki z mąki żołędziowej

35 min
1 porcja
455 kcal
Placuszki z mąki żołędziowej
Puszyste placuszki z mąki żołędziowej – wegańskie i bezglutenowe śniadanie o oryginalnym smaku. Wyróżniają się mąką żołędziową, bananem i syropem klonowym. Gotowe w zaledwie 35 minut (przygotowanie zajmuje tylko 15 minut), dostarczają 455 kcal na porcję. Bogate w błonnik, wspierają pracę jelit. Idealne na weekendowe śniadanie lub zdrową przekąskę. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i odrobiną syropu klonowego dla słodkiego akcentu.
🌅 Śniadania 🍰 Desery 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🌾 Wysokobłonnikowe
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
🌱 Wegańska

Wegańskie gofry idealne

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
🌱 Wegańska

Owoce pod owsianką kruszonką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
🌱 Wegańska

Wegańskie pancakes doskonałe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
20
129
J
Jadlonomia.com