
Płatki jęczmienne na śniadanie z jabłkami i śliwkami – pożywna, wegańska alternatywa dla klasycznej owsianki. Wyróżniają się mlekiem roślinnym, suszonymi śliwkami i aromatycznym cynamonem. Gotowe w zaledwie 30 minut, dostarczają aż 634 kcal na porcję, zapewniając energię na cały poranek. Bogate w błonnik wspierają pracę jelit i długotrwałe uczucie sytości. Idealne na zdrowe, rozgrzewające śniadanie w chłodne dni. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i orzechów dla chrupkości.
15 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka orzechowo – cynamonowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
13 min
1
1551
J
Jadlonomia.com
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com