Myślę, że w wielu modnych, wegańskich restauracjach stolicy, to danie mogłoby bić rekordy wiosennej popularności jako „zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką”. I nie byłoby w tym nic złego! – jedzmy na zdrowie, jakkolwiek lubimy nazwać to, co jemy! 😉 Natomiast fakty są takie, że to co widzicie, jest jednym z tradycyjnych dań kuchni lubelskiej – to podcos znany na ziemiach polskich od wieków!
Wiosenno-letnie, lekkie, odżywcze i proste jedzenie, które właściwie robi się samo! 😉 Czy trzeba nam czegoś więcej na najbliższe, ciepłe miesiące? Poniżej znajdziecie przepis na podcos w wersji wegańskiej i jest to jedno z takich dań, które po zweganizowaniu smakują lepiej niż w oryginale!
Nie wierzcie mi jednak na słowo, sprawdźcie! – młoda kapustka już pyszni się na straganach!…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
NAJPYSZNIEJSZA ZUPA KREM Z KUKURYDZY
Pyszna, aksamitnie kremowa zupa ze świeżej kukurydzy to zupa którą musicie spróbować koniecznie latem! Poza sezonem oczywiście można korzys...
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
Letnia, wegańska zupa kurkowa.
Wegańska zupa kurkowa, która kojarzy się z polskim latem i będzie naprawdę trudno odtworzyć ją gdy minie sezon na te …