Podpłomyki z patelni

30 min
6 porcji
204 kcal
Podpłomyki z patelni
✍️ Opis autora:

Podpłomyki, czyli płaskie chlebki, są z nami od dawien dawna. Za granicą można je spotkać pod nazwą „flatbread”. Można powiedzieć, że jest to idealne, kryzysowe pieczywo, ponieważ do ich wykonania nie potrzeba nam drożdży, piekarnika ani dużo czasu. Klasycznie podpłomyki robi się bez proszku do pieczenia, ale ja jednak wolę, gdy moje wypieki są pulchne. Tak więc dzisiaj zaproponuję Ci mój ulubiony przepis na podpłomyki z patelni.

Czym są podpłomyki?

W skrócie jest to płaskie, bardzo proste do zrobienia pieczywo. Prosty, bardzo prymitywny wypiek, bez użycia drożdży. W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że jest to… uproszczona wersja chlebów naan, które zresztą są bardzo popularne u mnie na blogu.

Z czym podawać podpłomyki?

Odpowiedź jest je…

🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących
15 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
🌱 Wegańska

Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy

Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …

5 min
8
W
Wegeprzepis.pl
Pasta pomidorowa z soczewicą
🌱 Wegańska

Pasta pomidorowa z soczewicą

Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …

25 min
8
97
W
Wegeprzepis.pl
Tofucznica ze szczypiorkiem
🌱 Wegańska

Tofucznica ze szczypiorkiem

Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.

15 min
2
W
Wegeprzepis.pl
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
🌱 Wegańska

Chleb na zakwasie żytnim (wegański)

Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …

70 min
1
104
W
Wegeprzepis.pl