Puszyste, cudownie słodkie, z chrupiącymi orzechami pekan… Dzisiejsze bułeczki pomarańczowe, to prawdziwy SZTOS! Każda osoba, która je zobaczy i spróbuje, z pewnością zapyta Cię jak zostały zrobione, że są takie IDEALNE.
Co je wyróżnia? Przede wszystkim wspaniała pomarańczowa glazura i orzechy, które podczas pieczenia są na spodzie foremki, natomiast po upieczeniu i obróceniu wyglądają efektownie i smakują niesamowicie. Zastanawiasz się dlaczego zrobiłem je właśnie w taki sposób? Chciałem uzyskać wilgotną, przyjemnie klejącą się i nieprzesuszoną warstwę pomarańczowej rozkoszy! Właśnie w taki sposób wpadłem na pomysł zrobienia odwróconych ślimaczków.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …