Są takie smaki, które działają jak zdjęcia… Błyskawicznie przywodzą na myśl wspomnienia. Ta pasta to moje wspomnienie wiosennych i letnich podróży po Polsce.
Gdy podejmujemy decyzję o wyjeździe na kilka dni z miasta, to wynajmujemy zwykle domek w dzikim, oddalonym od cywilizacji miejscu. Zaszywamy się w głuszy, by odpoczywać, chłonąć przyrodę i być razem.
Bardzo lubię czas przygotowywania się do tych naszych “ucieczek z miasta”, ponieważ już kilka dni wcześniej myślę o tym, co pysznego chciałabym zabrać ze sobą z Warszawy, a na co jest akurat sezon i łatwo będzie kupić te produkty na lokalnym rynku lub bazarze.
Jeśli chodzi o przysmaki, które zabieramy w podróż, są to zwykle dwie tarty (słodka i wytrawna), które posłużą za kolację, gdy późno wieczorem dotrzemy do celu…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …