Uwielbiam imbir. Rozgrzewa, leczy i zawsze poprawia mi humor. Dlatego postanowiłam upiec pierniczki, które będą tak bardzo pachnieć imbirem, że od samego aromatu będzie się robić bardzo, bardzo ciepło.
Nie bójcie się – chociaż ciasteczka są mocno imbirowe, to jednak nie są wcale ostre czy pikantne. Dzięki dodaniu zredukowanego piwa imbirowego i melasy, mają słodki, głęboki aromat, który na koniec podkreśla odrobina suszonego imbiru i równie słodki lukier z dodatkiem imbirowego piwa. Można upiec je na święta, można powiesić je na choince, a można też po prostu upiec je bez okazji, moczyć wieczorami w gorącej herbacie i chociaż trochę mniej narzekać na krótkie dni.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …