Ostatnie pralinki z moreli i kokosa zrobiły taką furorę wśród moich przyjaciół, że turlam ciągle kolejne słodkie kulki. Mielę, trę, ucieram a potem gotowe pralinki zabieram do pracy – oczywiście, o ile nie zjemy wszystkich do kawy ze znajomymi albo ich nie rozdam.
Te pralinki są niezwykle wytrawne, słodkie i śliwkowe, czyli takie jak lubię – najlepiej lepić z nich małe kuleczki, takie na jeden kęs. Idealnie pasują do zbożowej kawy albo do małego capuccino, bo dzięki daktylom są słodkie, a śliwki, orzechy laskowe i kakao sprawiają, że są wytrawne i wykwintne. To moja zdrowa wersja śliwek w czekoladzie, za to dla mojego chłopaka przekąska na długie rowerowe wyprawy.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.