
Pralinki jak śliwka w czekoladzie – wegański deser bez cukru i glutenu, który zachwyci każdego łasucha. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut z daktyli, orzechów laskowych i kakao. Każda kulka to tylko 88 kcal, a jednocześnie bogactwo błonnika wspierającego trawienie. Idealne na zdrową przekąskę do pracy lub słodki dodatek do popołudniowej kawy. Podawaj je schłodzone, posypane dodatkowo wiórkami kokosowymi dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 25 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Ulubione ciasteczka owsiane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
15
226
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
98
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka owsiane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
312
J
Jadlonomia.com