Prawdziwe, koreańskie kimchi

30 min
1 porcja
529 kcal
Prawdziwe, koreańskie kimchi
✍️ Opis autora:

Rozkręciliście się z domową produkcją kimchi? W takim razie po łatwym kimchi, które przygotowuje się z kapusty pekińskiej oraz wymieszanej ostrej i słodkiej papryki nadszedł czas na prawdziwe, koreańskie kimchi, które swój niepowtarzalny smak zawdzięcza niesamowitej papryce gochugaru.

Papryka gochugaru to koreańska ostra papryka o szelmowskim smaku i zadziornej, chrupkiej strukturze. Gochu oznacza chili, a garu to proszek, jednak nie dajcie się zwieść – koreańskie gochugaru to coś znacznie więcej niż zwyczajne sproszkowane chili. Ma średnio ostry, lekko dymny i drzewny aromat; jest w niej też nuta paprykowej słodyczy, soczystości dojrzałej papryki i drzewa. W dodatku ma niesamowitą strukturę: nie jest całkiem sproszkowana, ale też daleko jej do popularnych płatków chili. Przypomi…

🌾 Bezglutenowe 🥬 Raw
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych