Gdy niedawno opisywałam dla Was przepis na owsiankę, to używałam prażonych orzechów i obiecałam, że poświęcę im osobny post. A więc, to dziś… 😉
Moi Drodzy, zanim opiszę Wam jak przygotować najlepszy słoik prażonych orzechów, gotowych na każdą okazję i zanim o tych okazjach (czyli o zastosowaniach orzechów w mojej kuchni) opowiem, najpierw pytanie „dlaczego?”
Dlaczego orzechy są tak ważne? Po co nam wegetarianom, weganom, ale też osobom o innym stylu odżywiania, orzechy?
Opowiem Wam o tym, co najważniejsze z mojego punktu widzenia:
– KWASY OMEGA 3 – Bez nich trudno o sprawnie działającą odporność, koncentrację, pamięć, za to rośnie ryzyko przewlekle obniżonego nastroju, zmęczenia, na nawet stanów depresyjnych. Doskonałym źródłem kwasów Omega 3 są…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański majonez light
Wegański majonez w wersji light to świetna alternatywa dla osób dbających o figurę, ale nadal chcących poczuć jego smak. Prosty, …
Hummus z zielonym pieprzem
Jeśli chodzi o pasty, to hummus jest z pewnością najpopularniejszy. Dzisiajsza propozycja, to hummus z zielonym pieprzem, kaparami i suszonymi …
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Prażone nasiona słonecznika z curry
Prażony słonecznik z curry to przepis podejrzany na zakupach. Skład produktu był tak prosty, że stwierdziłam że warto je przygotować …