
Prażone orzechy – wegańska i bezglutenowa przekąska bogata w białko i błonnik. Mieszanka orzechów brazylijskich, laskowych i migdałów, prażona bez dodatku cukru. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, w tym tylko 10 minut aktywności. Porcja dostarcza 28g białka i 895 kcal, wspierając pracę mózgu dzięki zawartości zdrowych tłuszczów. Idealne jako szybka przekąska do pracy, szkoły lub dodatek do śniadaniowej owsianki. Przechowuj w szczelnym słoiku, by zachować chrupkość na dłużej.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański majonez light
Wegański majonez w wersji light to świetna alternatywa dla osób dbających o figurę, ale nadal chcących poczuć jego smak. Prosty, …
25 min
5
104
B
Blendman.pl
Hummus z zielonym pieprzem
Jeśli chodzi o pasty, to hummus jest z pewnością najpopularniejszy. Dzisiajsza propozycja, to hummus z zielonym pieprzem, kaparami i suszonymi …
5 min
1
728
B
Blendman.pl
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com