Wiele razy wspominałam, że nie lubię określenia sałatki bo już i tak za dużo osób uważa, że kuchnia wegańska składa sie wyłącznie z talerza surowej sałaty. Ale latem chyba warto zrobić wyjątek od tej zasady i zapełnić Jadłonomię przepisami na proste sałaty i surówki – takie, które można wymieszać w kilka minut i zjeść na obiad albo zabrać do pracy. Co Wy na to?
Zanim dacie mi znać w komentarzach, czy takie przepisy w większej ilości w ogóle się Wam przydadzą, podzielę się przepisem na prostą surówkę z młodej kapusty i migdałów. Trudno o łatwiejszy przepis – wystarczy kapustka, zielenina i garść płatków migdałowych. A to wszystko razem smakuje na piątkę z plusem. Surówka jest chrupiąca, soczysta, pełna różnych struktur oraz delikatnego aromatu pietruszki, szczypiorku, cytryny i mi…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.