Prosta tarta z ziemniakami i boczniakami, które udają śledzie ;)
90 min
6 porcji
324 kcal

Wegańska tarta z ziemniakami i boczniakami "śledzikami" – smaczne wegetariańskie danie inspirowane tradycyjnymi smakami. Kluczowe składniki to boczniaki imitujące śledzie, aromatyczne ziemniaki i kremowa śmietana roślinna. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut aktywnej pracy (pieczenie 60 minut), a porcja to zaledwie 324 kcal. Bogata w błonnik z boczniaków wspiera pracę jelit. Idealna na świąteczny obiad lub kolację w stylu comfort food. Podawaj z koperkiem i świeżą sałatą dla idealnego balansu smaków.
30 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wigilijna biała fasola w miodzie z rozmarynem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
175
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl