
Puszyste ciasto drożdżowe wegańskie – domowy deser bez jajek i mleka, idealny dla alergików i miłośników roślinnych słodkości. Przygotowane na bazie mąki pszennej, cukru trzcinowego i mleka roślinnego, z dodatkiem wanilii i dropsów czekoladowych. Gotowe w 80 minut (30 minut przygotowania), dostarcza 66g białka na całe ciasto. Bogate w węglowodany złożone, zapewnia energię na dłużej. Perfekcyjne na niedzielne popołudnie z herbatą lub kawą. Podawaj posypane cukrem pudrem i sokiem cytrynowym dla lekkości smaku.
30 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com