
Proste wegańskie pierniczki to świąteczne ciasteczka bez składników odzwierzęcych, przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, cukru trzcinowego i aromatycznej przyprawy piernikowej. Ich przygotowanie zajmuje 80 minut, a efekt to chrupiące, aromatyczne wypieki idealne na bożonarodzeniowy stół. Dzięki wykorzystaniu mąki pełnoziarnistej dostarczają więcej błonnika niż tradycyjne pierniczki. Świetnie sprawdzą się jako słodki dodatek do świątecznej herbaty lub prezent w eleganckim opakowaniu. Można je dekorować lukrem z cukru pudru i soku z buraków dla naturalnego różowego akcentu.
40 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com