Wegański sos teriyaki to jest taki klasyk, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać? Bardzo łatwy w przygotowaniu, gęsty, słodki, oblepiający usta, umamiczny. Może służyć jako marynata, sos, glazura. Aż dziw bierze, że przy obecnej dostępności składników używamy go tak rzadko. Przepis jest tak banalny, że szkoda mi jest się bardziej rozwodzić we wstępie. Do dzieła!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Ryż z sosem pomidorowym
Ryż z sosem pomidorowym to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele co więcej jest …
Makaron ze szparagami i bazylią
Makaron ze szparagami i bazylią to idealny pomysł na obiad podczas sezonu na szparagi. W tym przypadku użyłam białych, jednakże …