Nasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej, stały się bardzo popularne w naszym kraju. Największe sieci sklepów dyskontowych od niedawna wprowadzają je na swoje półki, co zapewne jest spowodowane bumem na bycie fit i zdrowe odżywianie. W sklepach ze zdrową żywnością brylują od dawna, ale to dzięki pokazaniu się w szerokiej sprzedaży, zaczęły trafiać do mas, które je pokochały. To co dało się dzięki temu zaobserwować, to znaczy spadek ich ceny i wysyp przepisów. Gdy zaczynałem weganizm, pamiętam, że nasionka chia były stosunkowo dosyć drogie. Ich włączenie do diety było wtedy bardzo okazjonalne. Właśnie na początku weganizmu poznałem pudding chia, do którego szły prawie wszystkie moje zasoby nasionek.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...