Kiedy temperatury sięgają trzydziestu stopni, boję zbliżać się do kuchenki i szerokim łukiem omijam piekarnik. W tak gorące dni szykuję niezastąpiony pudding chia – tym razem w rozpustnej wersji kokosowo – buraczanej.
O nasionach chia pisałam już ostatnio w przepisie na podstawowy, kokokosowy pudding chia. Poniższy przepis jest bardzo podobny, ale dzięki dodatkowi soku z buraków pudding ma obłędnie różowy kolor i … smakuje jeszcze lepiej niż klasyczna wersja. Jest lekko słodki, orzeźwiający i ma wspaniały, soczysty aromat buraków, który jak nic innego pasuje do kwaśnych jagód i kokosa. Jeśli nie wierzycie, że burak może dobrze smakować w kokosowym puddingu, to czym prędzej zaopatrzcie się w nasiona chia, skoczcie po jagody i sok z buraka, a na koniec wymieszajcie wszystkie składn…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl z mango
Koktajl z mango to najczęstsza forma w jakiej je spożywam, jest przepyszny. Ten przepis to forma podstawowa, można oczywiście zastąpić …
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...