Pumpkin cream pie czyli ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową
85 min
8 porcji
1217 kcal

Pumpkin cream pie – wegańskie ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową, bezglutenowe i bez orzechów. Klasyczny deser w wersji roślinnej, z puree dyniowym, olejem kokosowym i syropem klonowym. Przygotowanie zajmuje 85 minut, a porcja dostarcza 22g białka. Bogate w beta-karoten z dyni, wspiera odporność. Idealne na jesienny podwieczorek lub świąteczny deser. Podawaj z dodatkiem karmelizowanych orzechów pekan lub świeżymi malinami dla kontrastu smaków.
35 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
85 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com