Pumpkin cream pie czyli ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową

85 min
8 porcji
1217 kcal
Pumpkin cream pie czyli ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową
Pumpkin cream pie – wegańskie ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową, bezglutenowe i bez orzechów. Klasyczny deser w wersji roślinnej, z puree dyniowym, olejem kokosowym i syropem klonowym. Przygotowanie zajmuje 85 minut, a porcja dostarcza 22g białka. Bogate w beta-karoten z dyni, wspiera odporność. Idealne na jesienny podwieczorek lub świąteczny deser. Podawaj z dodatkiem karmelizowanych orzechów pekan lub świeżymi malinami dla kontrastu smaków.
🍰 Desery 🍂 Jesienne 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
35 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
85 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z burakiem
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z burakiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com