Pumpkin cream pie czyli ciasto dyniowe z bitą śmietaną kokosową
Chwilę mnie nie było, ale wracam z czymś wyjątkowym, na co warto było poczekać. Trzymajcie się mocno, bo oto nadchodzi wegańskie ciasto dyniowe z kokosową bitą śmietaną!
Pumpkin pie to najpopularniejszy, amerykański placek na jesień. Spód zrobiony jest z klasycznego kruchego ciasta, a nadzienie to dyniowe pureé połączone z kondensowanym mlekiem, jajkami, cukrem oraz korzennymi przyprawami. Dyniowe ciasto jest tak popularne, że we wszystkich sklepach można kupić przyprawę pumpkin pie, puszki pełne pureé z dyni lub wręcz gotowe, słodkie nadzienie, które wystarczy rozsmarować na kruchym spodzie. Z reguła na dyniowym farszu znajduje się jeszcze jedna warstwa kruchego ciasta, ale czasem można znaleźć placki o nazwie pumpkin cream pie przykry…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
WEGAŃSKIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI
CYNAMONOWE ROLLSY jak i DYNIOWA DROŻDŻÓWKA to jedne z Waszych ulubionych jesiennych przepisów! Nie ma w tym nic dziwnego,bo oba …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.