Dodatki do obiadu są moim zdaniem nie mniej ważne, od samego dania głównego. Wnoszą one często inną teksturę, wyjątkowy smak… Bez nich obiad byłby nudny. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak zrobić puree z selera i pietruszki. Wyjątkowe, proste i co najważniejsze PRZEPYSZNE!
W odróżnieniu od klasycznego puree z ziemniaków, warzyw do puree z białych warzyw nie gotuję, a piekę. Dzięki temu seler i pietruszka zachowują więcej smaku, czosnek i cebula nabierają słodyczy, a puree mogę dosmaczyć większą ilością mleczka kokosowego i masła roślinnego, co sprawia, że jest bardziej kremowe.
Dzisiejsze puree możesz zaserwować z klopsikami z kalafiora, klopsikami z soczewicy, kotletami z selera, kotletami z bobu, kotletami warzywnymi… lub innymi ulubi…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie kopytka z gęstym, pomidorowym sosem.
Podsmażone na złoto kopytka, których chrupiąca skórka ukrywa mięciutkie wnętrze. Do tego gęsty, subtelnie słodkawy sos pomidorowy. Oto zimowe, wegańskie …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …