Quesadillas z jajecznicą ze szpinakiem i sosem z chipotle

Ostatnio zrobiłam t ortille kukurydziane i od razu stały się wielkim hitem. Może i przygotowanie ich jest lekko problemowe, bo trzeba liczyć z godzinę na całą akcję, ale jak dla mnie efekt końcowy jest tego wart: pyszne, domowe tortille, z których można robić tacos czy quesadillas. Eksperymentować można na wiele sposobów i zrobić np. wersję z jajecznicą. Dodałam też szpinak i pomidorki, a wszystko maczałam w kremowym sosie jogurtowym z chipotle.
Takie domowe tortille nie przypiekają się tak fajnie jak te kupne, ale i tak wychodzą chrupiące. A roztopiony w środku ser powoduje, że świat staje się lepszym miejscem. Do tego celu najlepiej użyć sera typu cheddar albo innego, który jest ostrzejszy w smaku, tłusty i się dobrze roztapia.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jak zrobić labneh i z czym go jeść? czyli serek z jogurtu naturalnego. idealny do deserów, na śniadanie, do kanapki, na słono i słodko!
Czy słyszeliście o labneh? Nie? to już tłumaczę: jest to kremowy, lekki serek, popularny w kuchni bliskiegowschodu, który otrzymuje się …
pancakes z masłem orzechowym
pyszne, puchate, zdrowe pancakes z masłem orzechowym! idealne weekendowe śniadanie, ale sprawdzą się też na zimno na wynos!
Grzanka z awokado i jajkiem
Niezbyt często jem kanapki, niezbyt często kupuję chleb, najczęściej się to zdarza jak mamy gości. Dzięki temu jem więcej warzyw, …
Zielony omlet z brokułem, szpinakiem i kolendrą
Jak się macie? Jak dajecie radę? Ja mam dni lepsze i gorszę, gdybym wiedziała, że to się za chwilę skończy, …