
Zazwyczaj jem quesadille na przekąskę, ewentualnie obiad, a najczęściej gdzieś w pubie. Smakuje najlepiej do piwa. A co by było gdyby do środka dodać jajko? I szpinak? Mogłoby się okazać, że taka quesadilla jest świetną alternatywą dla jajecznicy lub jajek sadzonych, szczególnie gdy chcemy zjeść coś bardziej wyszukanego, a nie mamy dużo czasu.
Ok, przyznaję się, jajko to tylko pretekst, żeby zjeść chrupiącą tortille wypełnioną rozpływającym się serem na śniadanie. Kocham rozpływający się ser i wszystko co chrupiące. Ale myślę, że nie tylko ja.
Przygotowanie jak już wspominałam, jest proste i szybkie. Wystarczy patelnia, deska, talerz, nóż i tarka. I składniki. I troszeczkę cierpliwości. Chodzi o to, żeby nie smażyć na za dużym ogniu, bo tortilla się spali, a ser nie zdąży się rozpuścić.
Taka tortilla najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną i ostrym sosem. Ale może to być też jogurt naturalny, salsa pomidorowa albo bez niczego.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jak zrobić labneh i z czym go jeść? czyli serek z jogurtu naturalnego. idealny do deserów, na śniadanie, do kanapki, na słono i słodko!
Czy słyszeliście o labneh? Nie? to już tłumaczę: jest to kremowy, lekki serek, popularny w kuchni bliskiegowschodu, który otrzymuje się …
pancakes z masłem orzechowym
pyszne, puchate, zdrowe pancakes z masłem orzechowym! idealne weekendowe śniadanie, ale sprawdzą się też na zimno na wynos!
Grzanka z awokado i jajkiem
Niezbyt często jem kanapki, niezbyt często kupuję chleb, najczęściej się to zdarza jak mamy gości. Dzięki temu jem więcej warzyw, …
Zielony omlet z brokułem, szpinakiem i kolendrą
Jak się macie? Jak dajecie radę? Ja mam dni lepsze i gorszę, gdybym wiedziała, że to się za chwilę skończy, …