Dzisiaj krótko i treściwie. Jestem przekonana, że każdy z was jadł kiedyś rabarbar pod kruszonką. To idealne, słodko-kwaśne połączenie. Ja, jako maniaczka kruszonki ustawiam ten deser gdzieś na czubku najlepszych rzeczy, jakie można zjeść. Ukręciłam ostatnio jeden na oko. No dobra, spontanicznie dodawałam składniki, ale też ważyłam, mając na uwadze, że może wyjdzie tak dobrze, że będę mogła to crumble tu wrzucić. No i wyszło, więc wrzucam. Cieszcie się nim, póki mamy rabarbar (swoją drogą, jeśli już go nie ma, możecie spokojnie zastąpić go innymi owocami, na przykład truskawkami).
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.