Rabarbarowy kisiel z bitą kokosową śmietaną

30 min
4 porcje
403 kcal
Rabarbarowy kisiel z bitą kokosową śmietaną
Rabarbarowy kisiel z bitą kokosową śmietaną – pyszny wegański deser bezglutenowy, idealny na wiosenne dni. Przygotowany z rabarbaru, mąki ziemniaczanej i mleka kokosowego, gotowy w zaledwie 30 minut. Jedna porcja to 403 kcal, dostarczając przy tym cennego błonnika z rabarbaru, który wspiera trawienie. To nostalgiczny smak dzieciństwa, który świetnie sprawdzi się jako weekendowy deser lub słodka przekąska. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub listkami mięty dla dekoracji.
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/6 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/6
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com