
Rabarbarowy kisiel z kardamonem – wegetariański, bezglutenowy deser łączący kwaskowaty rabarbar z aromatycznymi przyprawami. Kluczowe składniki to świeży raarbar, owoce leśne i kardamon nadający orientalną nutę. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, a porcja to tylko 152 kcal. Dzięki rabarbarowi wspomaga trawienie i dostarcza witamin. Idealny na letnie podwieczorki lub lekką kolację. Podawaj schłodzony z dodatkiem świeżych jagód i listkami mięty dla orzeźwiającego akcentu.
30 min
Przygotowanie
13 min
Gotowanie
43 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Słodka focaccia z jeżynami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
J
Jadlonomia.com
Letnia tarta jogurtowa z owocami – łatwe, szybkie, wakacyjne ciasto.
Wakacyjne ciasto idealne ma być proste, szybkie w przygotowaniu i pełne owoców sezonowych. Wszystkie kryteria spełnia letnia tarta jogurtowa.
110 min
6
68
E
Easyvege.pl
Czekoladowy pudding z awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com