Były już idealne wegańskie naleśniki, więc nadszedł czas na moje ulubione racuchy. Do ich przygotowania nie potrzeba żadnych specjalnych składników, zawsze się udają i smakują najlepiej.
Wegańska wersja przepisu na racuchy nie różni się wiele od tej tradycyjnej – zamiast krowiego mleka wystarczy dodać ulubione mleko roślinne, a jajka zastąpić zmielonym siemieniem. Ja najczęściej sięgam po mleko migdałowe, dzięki czemu placuszki mają słodki, migdałowy aromat.
Na podstawie przepisu z książki Drożdżowe wypieki Małgorzaty Zielińskiej.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...