
Puszyste racuchy z malinami – wegańska wersja klasycznego deseru na bazie mąki pszennej, mleka roślinnego i świeżych malin. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a każda porcja to tylko 123 kcal. Siemię lniane dodane do ciasta wzbogaca danie w zdrowe kwasy omega-3. Idealne na weekendowe śniadanie lub słodką przekąskę. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem, z dodatkiem jogurtu roślinnego dla podkreślenia smaku.
35 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Kokosowy pudding z tapioki z truskawkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
663
J
Jadlonomia.com