
Puszyste racuchy z truskawkami – wegańskie i bezglutenowe placuszki idealne na szybkie śniadanie lub słodką przekąskę. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut z mąki pszennej, mleka sojowego i świeżych truskawek. Niskokaloryczne (95 kcal/porcję), dostarczają błonnika dzięki siemieniu lnianemu. To doskonały sposób na wprowadzenie owoców sezonowych do diety. Świetnie smakują z domowym dżemem truskawkowym lub syropem klonowym – idealne dla dzieci i dorosłych!
20 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 16 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Kokosowy pudding chia
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
326
J
Jadlonomia.com
Racuchy z bananami – placuszki z bananami
Pulchniutkie racuchy z bananami to świetna opcja na śniadanie nie tylko dla dzieci. W towarzystwie świeżych owoców i syropu klonowego …
20 min
10
71
B
Blendman.pl