Zazwyczaj na słodkie śniadanie lub obiad robię sobie placuszki. Przygotowuje się je ekspresowo i można je zrobić w wielu wariantach. Na blogu ostatnio dużą popularnością cieszyły się racuchy z bananami, więc teraz przyszedł czas na racuchy z truskawkami, bo w końcu mamy na nie sezon, więc trzeba je maksymalnie wykorzystać.
Porady:
- Chcesz zrobić wersję bezglutenową? Racuchy wyjdą również na mące gryczanej! Koniecznie spróbuj.
- Jeśli nie masz pod ręką truskawek, a racuchy spędzają Ci sen z powiek, to sięgnij po inne owoce. Świetnie sprawdzą się borówki.
- Nie chcesz używać mleka sojowego? Nic straconego. Zastąp je ewentualnie mlekiem
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Kokosowy pudding chia
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Racuchy z bananami – placuszki z bananami
Pulchniutkie racuchy z bananami to świetna opcja na śniadanie nie tylko dla dzieci. W towarzystwie świeżych owoców i syropu klonowego …