Sezon truskawkowy w pełni i choć jestem już po pierwszej fali entuzjazmu, na której jadłam truskawki od rana do wieczora, nadal sprawiają mi dużo przyjemności jako dodatki. Lądują w sałatkach, na smażonym serze halloumi, w szybkich konfiturach i, co pewnie bardzo bliskie mamom z dziećmi, w placuszkach. Bo nic tak nie zapala świateł w dziecięcych oczach jak słowo „racuchy”. I dziś właśnie zrobiliśmy sobie słodki poniedziałek z miękkimi, słodkimi placuszkami, co i wam polecam (pro tip: każdy inny dzień tygodnia też świetnie się sprawdzi).
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
muffiny jabłkowe z kokosem i orzechami
Ostatnimi czasy mam nową, ulubioną przekąskę, a są to muffiny jabłkowe z kokosem, orzechami i oczywiście płatkami owsianymi. Do tej …
muffiny dyniowe bez cukru
Muffiny dyniowe bez cukru bez mąki. Z imbirem, pomarańczą i żurawiną. Idealne na śniadanie w biegu czy jako przekąska do …
Syrnyky, czyli słodkie, serowe bliny po ukraińsku.
Syrnyky, czyli ukraiński specjał - słodki i lubiany przez dzieci. To puszyste bliny, które powstają z twarogu.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …