Tocha prosi na obiad! Dzisiaj na stołówce niezwykle aromatyczne i rozpływające się w ustach ragu z pieczonego bakłażana. Pomidory z puszki podkręcone suszonymi pomidorami i syropem klonowym przywołują słodycz pomidorów o smaku lata. Ragu swoją mięsną strukturę zawdzięcza nie tylko pieczonemu bakłażanowi, ale także posiekanym orzechom włoskim. Do tego ulubiona pasta i basta.
Yummy jak u włoskiej mammi, a bez kęsa mięsa.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …