
Ratunkowe czekoladowe ciasto – wegański, bezglutenowy deser bez orzechów, który uratuje każdą świąteczną kolację. Klasyczny smak zapewnia połączenie kakao, mleka ryżowego i cynamonu. Przygotujesz je w zaledwie 20 minut, a piecze się tylko 25 minut. Bogate w białko (48g na porcję), dostarcza energii dzięki naturalnym składnikom. Idealne na wigilijny stół lub jako słodki dodatek do rodzinnych spotkań. Podawaj z owocami lub wegańską bitą śmietaną dla jeszcze lepszego smaku.
20 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Wieniec cynamonowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
3374
J
Jadlonomia.com