Ravani – Ciasto z semoliną

50 min
1 porcja
2570 kcal
Ravani – Ciasto z semoliną
Ravani – aromatyczne wegańskie ciasto z semoliną, bezglutenowe i bogate w białko (38g na porcję). Klasyka kuchni śródziemnomorskiej, przygotowana na bazie semoliny, mąki migdałowej i aromatu pomarańczowego. Gotowe w zaledwie 20 minut aktywnej pracy, idealne na domowe przyjęcia lub popołudniową kawę. Dzięki mące migdałowej dostarcza cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Podawaj z odrobiną marmolady pomarańczowej dla podkreślenia cytrusowych nut.
🍰 Desery 🌾 Bezglutenowe
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com