Rigatoni z czerwonym sosem pesto, mozzarellą, bazylią i zielonym pieprzem.
25 min
3 porcje
716 kcal

Rigatoni w czerwonym sosie pesto – wegetariański makaronowy comfort food z mozzarellą i bazylią. Klasyczne rigatoni w połączeniu z aromatycznym czerwonym pesto i passatą pomidorową tworzą szybkie (tylko 25 minut!) i sycące danie. Porcja dostarcza 17g białka, a bazylia wspomaga trawienie. Idealny pomysł na szybki obiad w tygodniu. Podawaj z dodatkiem świeżej bazylii i zielonego pieprzu dla wyrazistego finiszu.
10 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 3 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kremowe risotto z leśnymi grzybami
Z jesiennego urodzaju w lasach powstał przepis na przepyszne risotto z leśnymi grzybami. Możecie przygotować je w wersji wege lub …
45 min
4
147
E
Easyvege.pl
Ryż z orzechowym tofu
Ryż z orzechowym tofu to rewelacyjna mieszanka smaków. Orzechowe tofu świetnie się komponuje z pozostałymi składnikami, tworząc niesamowity obiad.
30 min
2
843
B
Blendman.pl
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com