
Roladki z cukini z twarożkiem to lekka, wegańska przekąska bez glutenu i cukru, idealna na letnie przyjęcia. Cienkie plastry cukinii wypełnione są kremowym twarożkiem z nerkowców, wzbogaconym o suszone pomidory i płatki drożdżowe. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a każda roladka ma zaledwie 77 kcal. Bogactwo błonnika z cukinii wspiera trawienie. Świetnie sprawdzą się jako orzeźwiająca przystawka na grillu czy pikniku. Podawaj z listkami świeżej bazylii dla dodatkowego aromatu.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pralinki jak śliwka w czekoladzie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
25
88
J
Jadlonomia.com
Ulubione ciasteczka owsiane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
15
226
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
98
J
Jadlonomia.com