Ulubiona prosta przystawka? W zimie carpaccio z pieczonych buraków, na wiosnę spring rollsy z chrupiącymi nowalijkami, a teraz na koniec lata roladki z cukinii z roślinnym twarożkiem.
Roladki z cukini napełniane fetą albo tradycyjnym serkiem to znany pomysł, ale cukiniowe roladki z roślinnym twarożkiem to coś jeszcze lepszego. Najbardziej lubię, kiedy do serka z nerkowców doda się suszone pomidory, świeżą bazylię i chociaż jedną czubatą łyżkę płatków drożdżowych, o których pisałam już przy okazji wegańskiego parmezanu. Wtedy roladki mają wspaniale pikantne, wyraźne nadzienie, które zaostrza delikatny smak młodej cukinii. Rolowanie czas zacząć!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …