
Różany mus z tahiny – wykwintny wegański deser bezglutenowy, inspirowany arabskimi słodkościami. Kluczowe składniki to tahina i woda różana, które tworzą aksamitną konsystencję. Gotowy w zaledwie 15 minut, to szybki przysmak o niskiej kaloryczności. Bogactwo sezamu w tahinie dostarcza cennego wapnia. Idealny na romantyczną kolację lub jako comfort food z mocną kawą. Podawaj schłodzony, udekorowany płatkami róż i szczyptą kardamonu dla orientalnego akcentu.
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
Słodki deser z kwaśnym i orzeźwiającym, owocowym twistem - wegańska tarta, idealna propozycja na miły wieczór w dobrym towarzystwie!
80 min
8
425
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com