Różany mus z tahiny

15 min
4 porcje
Różany mus z tahiny
Różany mus z tahiny – wykwintny wegański deser bezglutenowy, inspirowany arabskimi słodkościami. Kluczowe składniki to tahina i woda różana, które tworzą aksamitną konsystencję. Gotowy w zaledwie 15 minut, to szybki przysmak o niskiej kaloryczności. Bogactwo sezamu w tahinie dostarcza cennego wapnia. Idealny na romantyczną kolację lub jako comfort food z mocną kawą. Podawaj schłodzony, udekorowany płatkami róż i szczyptą kardamonu dla orientalnego akcentu.
15 min
Przygotowanie
Gotowanie
15 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
🌱 Wegańska

Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.

Słodki deser z kwaśnym i orzeźwiającym, owocowym twistem - wegańska tarta, idealna propozycja na miły wieczór w dobrym towarzystwie!

80 min
8
425
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com