Arabskie słodkości są kwintesencją słodyczy – cukierkowe, pełne aromatu róży, wanilii, kardamonu i cynamonu. Tak lepkie i miodowe, że zaspokajają apetyt na łakocie na cały dzień, a najlepiej smakują z mocną, czarną kawą.
Jeśli lubicie chałwę i landrynkowe aromaty z tysiąca i jednej nocy, to ten mus skradnie wasze serce. Kremowy, mocno sezamowy z perfumowanym aromatem róży i kardamonu, przypomina wszystkie baśnie o sułtanach i latających dywanach. A do tego przygotowuje się go w mgnieniu oka – wystarczy zagotować wszystkie składniki z aromatycznymi przyprawami i przelać pachnący krem do małych kokilek. Czary mary – mus z tahiny gotowy!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
Słodki deser z kwaśnym i orzeźwiającym, owocowym twistem - wegańska tarta, idealna propozycja na miły wieczór w dobrym towarzystwie!
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …