
Rozpustne ciasto czekoladowe – dekadencki wegański deser bez glutenu, który podbije Twoje podniebienie. Bogate w kakao, masło orzechowe i puree z dyni, dostarcza aż 117g białka na porcję, będąc świetną alternatywą dla tradycyjnych słodkości. Przygotowanie zajmuje około 45 minut plus pieczenie. Mimo że nie jest dietetyczne, dynia dodaje błonnika i witamin. Idealne na specjalne okazje lub jako comfort food dla łasuchów. Podawaj z lodami waniliowymi i świeżymi malinami dla kontrastu smaków.
45 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
105 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com