Przepis na budyń jaglany, o którym pisałam kilka miesięcy temu, wzbudził tak dużo smacznych emocji, że nie mogłam pozostać wobec nich obojętna. Dlatego po wielu eksperymentach opracowałam przepis na jeszcze prostszy i jeszcze bardziej dekadencki budyń jaglany – gęsty, aksamitny i bardzo czekoladowy.
W odpowiedzi na prośby wielu z was, którzy nie mają młynka, ten przepis nie wymaga mielenia suchych ziaren kaszy – jaglankę wystarczy ugotować, a następnie zmiksować przy pomocy blendera ze wszystkimi składnikami. Cały budyń przygotowuje się w kilkanaście minut w jednym garnku, prościej być już nie może. Jest tylko jeden haczyk – budyń znika bardzo, bardzo szybko.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …