
Do tej pory pokazywanie swoich ruchanek w Internecie było niesmaczne, ale ogłaszam rewolucję, od teraz można! Skąd ta wyuzdana nazwa? Okazuje się, że tak po kaszubsku mówi się na racuchy. Kiedyś smażono w ten sposób resztki ciasta chlebowego, a w okresie karnawału szykowało się drożdżową wersję.
Zależnie od nastroju proponuję ruchanki powolne z jabłakami i imbirem, gra wstępna zaczyna się od dokarmienia zakwasu. A jak ktoś woli szybko i na temat to polubi ruchanki drożdżowe z mlekiem kosowym, mango, bananem i anananasem. Ja dochodzę do wniosku, że zarówno wersja slow, jak i fast zasługuje na przepis!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …
Gniazdka – pieczone pączki hiszpańskie
Ptaszki ćwierkają, że czas na kolejny przepis w ramach hiszpańskiej serii.Ptaki po to maja skrzydła, aby latać – kluczem jest …
Marchewkowe naleśniki
Cieniutkie, rumiane, maślane i z chrupiącym brzegiem. Tak wyobrażam sobie idealne naleśniki. Być może będziecie w szoku, ale tym razem, …