
A teraz proszę się przyznać, kto ma ochotę na Ruchanki Jagodzianki? ?
Nowy sierpniowy, śniadaniowy cyklotwieram z przytupem. Miało być „Śniadanie do łóżka”, ale kto by jadł w pościeli, jeśli świeci słońce na tarasie, tam jest na wypasie!
W ankiecie na Instagramie zdecydowaliście się na ruchanki w wersji fast, dlatego zamiast drożdżowego ciasta, przygotowałam szybką recepturę na bazie maślanki. Śmiem twierdzić, że wyszły lepsze niż typowe kaszubskie racuchy o wyuzdanej nazwie.
Złociste i chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku, z roztopioną białą czekoladą, powiewu świeżości nadaje skórka z limonki. Na ciepłych ruchankach umieściłam zimną gałkę lodów waniliowych. Zapewniam, że czeka Was kulinarny orgazm!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …
Migdałowe placuszki z truskawkami
Zabieram Was dziś na śniadanie do Tiffany’ego! Jest tam zawsze tak cudownie, że aż chce się trochę pomigdalić. Dlatego przygotowałam …